Betadine 10% sol.cut x 1000mL

100,00 lei

In stock

SKU: 2092 Categorie:

Indicatii:
Betadina solutie este un agent antiseptic cu spectru larg, actionand impotriva bacteriilor, virusurilor, fungilor si protozoarelor.
Se foloseste pentru dezinfectia tegumentelor inaintea injectiilor, transfuziilor, perfuziilor, recoltarii probelor de sange, biopsiilor; pentru asepsia ranilor, arsurilor tegumentare, dezinfectia preoperatorie a pielii si mucoaselor. De asemenea, poate fi folosita pentru bai preoperatorii (dezinfectia totala sau partiala a pacientilor).

Contraindicatii:
Nu utilizaţi Betadine:
– daca sunteţi alergic la povidona, iod sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament.

Precautii:
inainte sa utilizati Betadine, adresaţi-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Sarcina, alaptarea şi fertilitatea:
in timpul sarcinii si alaptarii iod povidona trebuie utilizata numai daca este strict indicata si pe o perioada minima de timp.
Deoarece iodul traverseaza placenta şi se excreta in laptele matern si din cauza cresterii sensibilitatii fatului sau nou-nascutului la iod, in timpul sarcinii si alaptarii utilizarea iod povidonei trebuie sa se faca in cantitati cat mai reduse. Mai mult, concentratia de iod este mai mare in laptele matern comparativ cu concentratia din ser. Utilizarea iod povidonei poate induce hipotiroidism trecator (activitate redusa a glandei tiroide) la fat sau nou nascut. Poate fi necesar un control al functiei glandei tiroide a copilului. Trebuie neaparat evitata o posibila ingestie orala a solutiei de catre sugar.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor:
Betadine nu afecteaza capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Mod de administrare:
Betadine solutie se aplica fie ca atare, fie sub forma de dilutie 10% sau 1%, in functie de indicatie si zona pe care se aplica:
– aplicarea de Betadina solutie ca atare, pentru dezinfectia pielii intacte inainte de injectii, transfuzii, perfuzii, recoltarea probelor de sange, punctii, biopsii. Perioada de expunere nu trebuie sa fie mai scurta de 1-2 minute.
– aplicarea de Betadina solutie apoasa 10% (diluata in proportie de 1:10 cu apa) pentru curatarea plagilor si tratamentul arsurilor tegumentare, pentru dezinfectia mucoaselor si in infectii bacteriene sau fungice ale pielii.
– aplicarea de Betadina solutie apoasa 1% (diluata in proportie de 1:100 cu apa) pentru baile preoperatorii. Pacientul trebuie spalat uniform pe toata suprafata corporala si dupa o expunere de 2 minute se va clati cu apa calda.

Diluarea Betadine solutie trebuie realizata intotdeauna imediat inainte de utilizare; solutiile diluate nefolosite nu trebuie pastrate. Petele de Betadine solutie pot fi inlaturate de pe haine prin spalare cu apa calda, iar pentru cele persistente se va folosi solutie de tiosulfat de sodiu.

Daca aveţi orice intrebari suplimentare cu privire la acestmedicament, adresaţi-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Compozitie:
– Substanţa activa este iod povidona. Un ml soluţie conţine iod povidona 100 mg.
– Celelalte componente sunt: glicerol, nonoxinol 9, acid citric anhidru, fosfat disodic anhidru, hidroxid de sodiu (soluţie 10%), apa purificata.

Prezentare:
1000 ml

Be the first to review “Betadine 10% sol.cut x 1000mL”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reviews

There are no reviews yet.

Main Menu